İsrail, son 75 yıldır işgal ettiği topraklarda uyguladığı insan hakları, insancıl hukuk ve savaş suçlarına 7 Ekim 2023’te yoğunlaşan süreçte yenilerini eklemiştir. Gerek Uluslararası Hukuk bakımından ve gerekse insanî değerler açısından İsrail’in Filistin/Gazze’de irtikap etmiş olduğu suçlar bütün dünya kamuoyunu da rencide ederek vicdanları harekete geçirmiş ve hemen her kesim bu konuda tepkilerini beyan etmiş ve etmeye devam etmektedir. Bu bağlamda kuşkusuz bilim insanları, akademi ve üniversiteler de konuya kendi açılarından bakma, değerlendirme ve insan hakları ile insancıl hukuku hatırlatma; savaş suçu mürtekiplerinin cezalandırılması için bilimsel veri ve görüşler sunma sorumluluğu taşımaktadır.

Bu sorumluluk bilincinden hareketle, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ORDAM, Marmara Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi’nin Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu iş birliği ile 29 Ocak 2024 tarihinde tarihinde üniversitemizde “İsrail’in Filistin/Gazze Topraklarında Sebep Olduğu İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk İhlalleri” başlıklı çalıştay düzenlenecektir.

Çalıştay için 19 Ocak tarihine kadar ordam@fsm.edu.tr adresinden bildiri özetleri kabul edilmeye devam edilecektir.

Etkinlik Türü : Çalıştay
Konum : FSMVÜ Üsküdar Yerleşkesi