Filistin’deki İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk İhlalleri Tartışıldı

Üniversitemiz ev sahipliğinde Marmara Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu katkılarıyla “İsrail’in Filistin/Gazze Topraklarında Sebep Olduğu İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk İhlalleri” başlıklı çalıştay düzenlendi.

Filistin’de bütün dünyanın gözü önünde hepimizi derin acılara boğan bir süreç yaşanıyor. Akademisyenlerimiz, İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarında uyguladığı insan hakları ihlallerine düzenlediği etkinliklerle tepki gösteriyor. Bu bağlamda Üniversitemiz ev sahipliğinde Marmara Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu iş birliği ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekeriya Kurşun koordinatörlüğünde “İsrail'in Filistin/Gazze Topraklarında Sebep Olduğu İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk İhlalleri” başlıklı bir çalıştay düzenlendi.  İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, çalıştayın akademik sorumluluk bilinciyle düzenlendiğini dile getirdi. Kurşun, “Bu soykırım suçunun İsrail tarafından işlendiğini kanıtlamak üzere önce veri toplanmak zorunda. Türk basını ve Filistin ile dayanışma içerisinde olan gazeteciler önemli veriler derlemiştir. Bu açıdan biz de akademik anlamda veri toplamak ve bu veriler üzerinden yine akademik bir değerlendirme yapmak gayreti içerisindeyiz. Akademinin insan hakları konusundaki, insancıl hukuk konusundaki duyarlılığının ortaya konulması bakımından bu çalıştayın anlamı ve önemi büyüktür ve tarih bunu kaydedecektir.” diye konuştu.